Spelkungen - Johanna Bäckström Lerneby

Spelkungen – Johanna Bäckström Lerneby

Johanna Bäckström Lerneby’s ”Spelkungen” är ett mästerligt porträtt av en svensk verklighet som ibland verkar vara allt annat än verklig. Boken följer Rade Kotur, en karismatisk och kontroversiell businessman som gjorde det stort i spelindustrin. Kotur skapade ett imperium genom att vara ett steg före alla andra, medan hans mörka sida sällan trädde fram i rampljuset.

Å ena sidan är ”Spelkungen” en enastående biografi om en man som är lika fascinerande som han är fruktansvärd. Bäckström Lernebys skrivande strålar med detaljer och noggrann forskning, vilket tillför sinnebilden av Rade Koturs liv och karaktär. Medan vi får inblick i hans liv, visas vi också de personer som drabbas av hans handlingar.

Å andra sidan är det också en djupgående granskning av Sveriges spelindustri och de lagrum den opererar inom. Boken vänder på stenar och undersöker de grå områdena i lagstiftningen. Detta gör boken både insiktsfull och tankeväckande, vilket uppskattades som läsare.

Bäckström Lernebys skrivstil är träffande och känslokraftig, vilket ger en målande bild av varje scen i boken. Boken för också fram komplexa personligheter och presentationen av personer är helt xceptionell, som visar ett spektrum av mänskliga känslor och beteenden. Den är rik på detaljer och har en berättarglädje som gör varje kapitel till en njutning.

En annan styrka är bokens struktur. Boken är uppbyggd som ett kriminalfall, med varje kapitel som ett steg närmare att lösa gåtan. Detta bidrar till att hålla uppmärksamheten och skapa en känsla av spänning.

Overlag, ”Spelkungen” är både en gripande personlig historia och en skarpsynt granskning av den lukrativa och ibland farliga spelbranschen. Det är ett verk som underhåller, utbildar och chockerar, där varje sida känns viktig och relevant. En stark rekommendation för dem intresserade av verkliga historier om framgång, makt och fall.

Det kan vara svårt att gilla Kotur genom hela boken, men Johanna Bäckström har gjort ett fantastiskt arbete med att presentera honom som en människa, med alla sina fel och brister. Rakt igenom är boken informativ, intressant, välskriven och extremt välresearchad.

Johanna Bäckström Lerneby’s ”Spelkungen” är ett mästerligt porträtt av en svensk verklighet som ibland verkar vara allt annat än verklig. Boken följer Rade Kotur, en karismatisk och kontroversiell businessman som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *